az el nem küldött sms-ed vagyok

Szivárványon innen

írt Roland, 39, Budapest,

2018. január 12. - tomhardynészonja

writing.jpghogy “Kedves Szonja! Olvastam a bemutatkozódat, végre valaki, aki értékeli Sas József munkásságát!:) A Nirvana korszakból nekem mondjuk nem sikerült kinőni, de én is imádom az olasz konyhát. Tudom, hogy ez még nem sok közös pont, ám egy randihoz talán elég. Fotót szándékosan nem tettem ki, nem örülnék neki, ha a cégnél kiderülne, hogy netes társkeresésre adtam a fejemet, de hidd el, nem én vagyok a Notre Dame-i toronyőr kifordítva, vannak kezeim, lábaim… Remélem mindez kiderül egy személyes találkozás alkalmával. Várom válaszod: Roland, 0670…”

Nos. Mi a frászt kezdenének velem a férfiak, ha fotó nélküli adatlappal próbálkoznék? Ilyenkor szokott az lenni, hogy 40 kiló súlytöbblete van, anyjával lakik, Babettával jár, pornófüggő és 3 naponta fürdik. Vagy akkora sznob pöcs, hogy a makrobiotikus diétája miatt csak gleccservízből készített ásványvizet hajlandó inni, azonnal fikázza a mobilomat vagy a ruhámat, és reméli, hogy szűz vagyok. Még hogy a cégnél kiderülne… Biztos valami tüzifatárolóból átalakított ablaktalan pincében árul a gyerekkori haverjával használt mobilokat, hehehe. Milyen kamu duma már társkeresőn, ez a "fotót szándékosan nem teszek ki"? Rolandkám, bogaram. Mintha webshopban nem lenne kép a táskához, csak szöveg, hogy “élőben úgyis kiderül, mennyire megy a ruhájához! Higgye el jó lesz, rendeljen!” Á, mindegy tényleg. Úgyis törölni akartam a profilomat, eddig fel tudok mutatni egy orvost, aki csak szeretőt akart (legalább őszinte), meg egy szottyadt ötvenest, aki sörrel veszi be a vérnyomáscsökkentőit. Nem az én rongy idegeimnek való ez, ennyi elég volt, törlöm a profilomat a phicsába.

Már késő délután volt, mikor újabb üzenet jött a társkeresőről. Ja persze, reggel már nem szarakodtam a profiltörléssel, ejnye… Megint Roland jelentkezett. Legalább kitartó. Azt írta: “elnézést Szonja, csak tudatni szerettem volna veled, hogy amennyiben lenne kedved velem találkozni, akkor a héten péntekig még bármelyik nap jó, utána viszont el kell utaznom munkaügyben, és csak 2 hét múlva leszek újra itthon. Várom válaszod: Roland” Na persze. Biztosan Kirgizisztán érdeklődik a lopott mobilok iránt. Milyen kis cselesen próbál finom nyomást gyakorolni rám. Talán, ha 20 lennék, be is venném. Roland átlátszó dumáját. Mondjuk célt ért vele, kezdtem kíváncsi lenni Mr. Buisnessman-re. Kaján, vad sztorikat gyártottam magamban róla. Biztos elálló fülei vannak, és este, miután kiszedegette a lábujjai közül a zokniszöszt, mosatlan kézzel nyúl a chipes zacskóba. Van 1 db. jó öltönye, 1 márkás órája, és előadja, hogy ő a józsefvárosi James Bond, közben póker miatt tartozik fűnek-fának. És büdös szivacson alszik. Szomszédunkban lakott egy Roland, mamája mindig hosszú ó-val kiabált le neki az udvarra: Róóóóland, kész az ebéd! Róóóland, vacsora! Na, jól van Szonja, tudod mit? Adj még esélyt az arc nélküli embernek, küldd el a számodat, maximum isztok egy kávét, és ha szerencséd van, akkor nem hagyja otthon a pénztárcáját.

Na, 10 perccel később csörgött a mobil, vajon ki lehet az? Úgy van: Róóóland. Kellemes hang, intelligens, lényegre törő beszéd. Találkozzunk akkor egy kávézóban, esküszöm kezdtem izgatott lenni, imádkoztam keveset az ajtó előtt, hogy legyen jófej, aztán beléptem a megnyugtató félhomályba. Jobbra egy pár, balra egy pár, középen két idős férfi, mellettük két fiatal nő, mi a… Na jó, pöttyet meg lettem szívatva. Majdnem elindultam kifelé, mikor Roland az egyik eldugott szegletből felém igyekezett. Látni kellett volna a saját képemet. A pasi annyira szimpatikusnak és vonzónak tűnt, hogy kiszaladt a számon: “hát te nem vagy kövér”. Először meglepődött, aztán felnevetett: “miért, úgy jobban tetszenék?”. Zavaromban a legnagyobb habos kávét rendeltem meg, és féltem: ezt csak álmodom. Elmondtam neki, hogy miket feltételeztem róla látatlanban: hogy lopott mobilokkal kereskedik, meg ilyenek, ő pedig nem sértődött meg, hanem jót szórakozott rajta.

- és hová fogsz utazni munkaügyben, ha nem vagyok indiszkrét? - kérdeztem tőle később.

- a Spitzbergákra. - felelte mosolyogva.

- csak nem a Globális Magbankba viszel vetőmagmintákat? - érdeklődtem nevetve.

- de... de igen. Ezt mégis honnan tudtad? - nézett csodálkozva. 

- én esküszöm nem tudtam, csak pont nemrég láttam egy dokumentumfilmet a spektrumon, amiben erről a létesítményről volt szó. - mondtam arcomra fagyott mosollyal.

- a Global Crop Diversity Trust megbízásából fejlesztett ki a cégünk pár új fajtát és... Szonja, szerinted ez valami égi jel lehet? - kérdezte.

- hát nem is tudom Roland, fogalmam sincs, hogy a Global Corp Diversity Trust milyen gyakran bíz meg magyar cégeket.

- nem, nem erre gondoltam, hanem hogy pont a randink előtt láttad ezt a filmet.

- mindenképpen égi jel volt, szerintem a spektrum is valami műsorszóró műholdról jön, nem? - kérdeztem.

- igen, ebből a szempontból valóban az volt. - felelte nevetve.

Azt mondta mikor elbúcsúztunk, nagyon reméli, hogy nem felejtem el, mire visszatér a Spitzbergákról. Talán még egy babszemes hűtőmágnest is hoz ajándékba.  

A bejegyzés trackback címe:

http://szivarvanyoninnen.blog.hu/api/trackback/id/tr6413449533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

umidmerchant 2018.01.12. 21:50:46

Naggyon romantikusch! :-D
Mondjuk hiányoltam belőle, hogy "a külső nem minden" ;-)

theToky 2018.01.13. 01:50:58

Én nem vagyok oda az olasz konyháért, ellenben a svédasztalért. Ikea über Alles!
Szóval Róóóland elment a Spitzbergákra elhinteni magvait (khmm...)? Smells Like Teen Spirit...

Leylandi 2018.01.13. 14:24:51

"végre valaki, aki értékeli Sas József munkásságát"

Vatta fakin' hell...????

Leylandi 2018.01.13. 14:25:54

@wannabebiker: nyugi, ezt is elbatta, ahogy a többit...

Leylandi 2018.01.13. 21:05:37

@PeniValdes: megörökölted? :-)
Tudom, tudom, bunkövok :-(

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2018.01.14. 09:55:07

@Leylandi: az én drága Rolandom a szakadt nadrágjával.

Leylandi 2018.01.14. 22:20:18

@PeniValdes: ...és érvként ideteszed Chris Pine képét.
Jójó, értem :-) Megint beálltál, mint a gerely :-)

Leylandi 2018.01.15. 07:56:40

Tetszik az írásban, hogy szerelmesnovelláiban végre szakítani tudott azzal a szirupos-madivatos szappanopera-stílussal :-)
Az író fejlődőképes.

Leylandi 2018.01.15. 12:14:34

@PeniValdes: nem csúnya emberek, az biztos. De Tommal kapcsolatban sztem lesz még a bloggazdával némi nézeteltérésetek :-)

Leylandi 2018.01.15. 21:33:59

@PeniValdes: nem hülye! Csak az egyik erre áll neki, a másik meg arra.
A tiéd nem olyan?

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2018.01.16. 08:36:02

@Leylandi: neki igeniis fura a füle, olyan fura formájú. kismanós kissé, de mésgsem

tomhardynészonja 2018.01.16. 13:00:46

@umidmerchant: a külső tényleg nem minden, ez egyértelmű :)

tomhardynészonja 2018.01.16. 13:02:31

@theToky: a cég által kifejlesztett magvakat. Hogy pontosabbak legyünk :)

tomhardynészonja 2018.01.16. 13:03:19

@szociál: modern románc, holdfény és tánc :)

tomhardynészonja 2018.01.16. 13:04:13

@PeniValdes: Roland szimpatikus karakter számomra is.

tomhardynészonja 2018.01.16. 13:09:36

@Leylandi: hát ennek őszintén örülök! Tudom, hogy nem bírja a hízelgést, ne is vegye annak, de egy csomó stílusbeli finomítás az Ön kritikáinak köszönhető. Legalábbis én azokat is figyelembe szoktam venni. Nem azért, hogy Önnek tessen, hanem mert magam is hasznosnak vélem az iránymutatásait és ezáltal is csiszolódnak a sorok.

Leylandi 2018.01.16. 21:22:05

@PeniValdes: végülis most ti így ezen a hapin... huzakodtok? :-)

Leylandi 2018.01.16. 21:26:59

@tomhardynészonja: persze! Semmi megfeleléskényszert ne érezzen, amikor a kritikákat olvassa! Azok csak különböző szemszögek. Nézőpontok, amiket adunk, hogy több irányból is megnézhesse a művét, mint ahányra sajátmagától gondolna. De a döntés felelőssége, hogy melyiket találja hasznosnak és megszívlelendőnek, hál'Istennek a Magáé. Mi csak a pályán kívülről dumálunk.