az el nem küldött sms-ed vagyok

Szivárványon innen

állásajánlataink és belső vívódásaim

2018. február 01. - tomhardynészonja

cd_1.jpgavagy annak ellenére, hogy a mai, 54 álláskeresővel lebonyolított telefonbeszélgetés után, szívem szerint felkötöttem volna magamat az egyik fenyőfára, megamegértő vagyok velük szemben. Nem kertelek: taliga híg fost kellene legalább annyira kedvező színben feltüntetni, hogy a jelentkezők ha ÓRÁKAT KÉSVE is, de eljöjjenek az állásinterjúra. És még hol vagyunk attól, hogy aláírják a papírokat, és megjelenjenek első munkanapjukon… Igazából tényleg ott tartunk, hogy ha keze-lába ép, és némi hajlandóságot is mutat az elfogadható munkavégzésre, akkor rumos meggyet bontunk. A vezérigazgató minap órákig ápolgatta mimóza lelkét a takarítónőnek, aki megsértődött, mert a közvetlen felettese kifogásolta a mosdóban végzett munkáját, és emiatt azonnali hatállyal fel akart mondani. Jól le is basztuk a főnököt, hogy legyen már esze, azonnal menjen ki a Judit virágszalonba, és hozzon a csokor mellé desszertet is, aztán kérjen bocsánatot, de hirtelen. Van elég bajunk enélkül is.

Visszakanyarodva posztom témájához, azért vívódok, mert egyre inkább kezdem magamat hiteltelen avon tanácsadó nőnek érezni. És az egyik legszarabb, mikor már az önéletrajzból látom, hogy a pályázó CSAK ÚGY elküldte, hogy meglegyen nekünk, vagy f@sz tudja, mert ordít róla, hogy valami egészen más vonalon mozogna ő szívesen. Tudom, hogy balgaság fotó és fogalmazás alapján messzemenő következtetéseket levonni, de utálom, hogy mégis mindig bejön a tippem, hiába mondjátok nekem, hogy ne okoskodjak, meg ne általánosítsak. És akkor szemezgetés legutóbbi kedvenceimből:

Amy Winehouse-ra sminkelt 22 éves leány, A4-es lap felét betöltő szelfi fotó, kötött sapi, kreppelt haj, atléta, orrpiercing, csücsörítő száj. Legmagasabb iskolai végzettség: 8 általános, nettó bérigény: 90 000 ft.(!) Elképzelem, amint a szar munkát, amire ki tudja miért jelentkezett, megbízhatóan végzi. Nem pedig képünkbe röhögve fordít hátat, mikor megmutatjuk, hogy miről is lenne szó, hogy akkor ő inkább a Vadkacsa sörözőbe megy biliárdgolyó fényesítőnek próbanapra. Lehetne akár a mi ideális jelöltünk is, de nyilván nincs akkora szerencsénk, hogy a fiatal, egykori ált. isi szépe nálunk fussa be fénytelen karrierjét. A megadott számon előfizető nem található, az e-mailben küldött üzenetre szerintem majd akkor válaszol, ha a blogomból kiadott könyvemet dedikáltatja magának Vámos Miklós. De talán még akkor se:( 

Ifjú titánunk öltönyben, ballagási képről mosolyog ránk, azt állítja (és én elhiszem neki), sportolói múltja révén megtanult fegyelmezetten, csapatban is dolgozni. A megpályázott állás és a pályázó karaktere, habitusa szerintem olyan távol állnak egymástól, mint a Földtől az Ogle-TR-56b bolygó. Nagyon messzire gyerekek :( Amikor sikerül telefonon beszélnünk, akkor őszintén, udvariasan közli, hogy eszében sincs többműszakos munkarendben tönkretenni az életét. Amit maximálisan megértek, és nyilván sejtettem, csak azt sajnálom, hogy ilyen intelligens, tanult embereknek is problémáik vannak a szövegértéssel:( És már rohadtul felesleges megkérdezni, hogy akkor miért tetszett jelentkezni, hiszen a hirdetésben benne van részletesen egy csomó fontos információ, mert mindig ezeket a válaszokat kapom: “ez nem volt benne a hirdetésben” (PEDIG DE), “én annyi helyre jelentkeztem, hogy nem tudom miről volt szó”.

58 esztendős, selyemblúzos hölgy, tupírozott, dauerolt frizurával, aki színjátszókörben tölti szabadideje nagy részét, és aki évekkel ezelőtt a torokmánypusztavámosi művelődési házban lépett fel Júliaként is (!) HATALMAS SIKERREL. Nos. Vele élmény volt a félórás telefonos beszélgetés. Nem ijed meg a munkától, ő dolgozott már gyárban és meg voltak vele elégedve, kelt már hajnalok hajnalán, lapátolt havat mínusz 200 fokban, 40 napon keresztül, étlen-szomjan. És most megszűnt a munkahelye, egyik napról a másikra, ezért sürgősen kell BÁRMILYEN ÁLLÁS. És esetleg elhozhatná magával azokat a pórul járt kolléganőit is (lennének kb. 5-6-an), akik szintén SÜRGŐSEN BÁRMILYEN ÁLLÁST elvállalnának? Persze ilyenkor nekem örülnöm kéne, hogy MEGFOGTUK AZ ISTEN LÁBÁT!, de mit tippeltek gyerekek, mi lesz ilyenkor? Úgy van, el se jön az interjúra, nemhogy egy csapat lelkes asszony, de Torokmánypusztavámos Sophia Lorenje sem:(

És még csak nem is haragudhatunk rájuk. Ezt őszintén, tiszta szívemből mondom nektek gyerekek.

A bejegyzés trackback címe:

https://szivarvanyoninnen.blog.hu/api/trackback/id/tr9313624128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szociál 2018.02.01. 20:32:41

Szikora Róbert vagyok, engem gidák üldöznek

Leylandi 2018.02.01. 20:35:52

@szociál: Robcsit akik üldözték, azok mondjuk bakok...
Szerintem fuss :-(

Leylandi 2018.02.01. 20:40:57

Tudni kell, hogy a jelentkezők 99,9%-a eleve alkalmatlan.
Kellő számú jelentkezőt kell összegyűjteni. Az pedig csak piacképes állásajánlattal plusz sok hirdetéssel (sok munka+idő) lehetséges.
Aztán ha sokat csinálta az ember, három perc fésztufész beszélgetéssel levágja, van-e potenciál a jelöltben.

szociál 2018.02.01. 20:51:53

@Leylandi:

Tsak a hangja buzish, ő nem

Leylandi 2018.02.01. 21:32:10

@szociál: persze. Nem buzi. Csak szereti a hosszúfarkú lányokat...

tomhardynészonja 2018.02.02. 06:07:41

@Leylandi: :))))) hát igen. Robi egy jelenség. Nekem legjobban az x-faktor zsűritagjaként tetszett, addig nen is tudtam, hogy van humora.

tomhardynészonja 2018.02.02. 06:08:51

@Leylandi: vagy nem kell hirdetni, és akkor nincs ez a reménytelen küzdelem:(

szociál 2018.02.02. 06:19:32

@Leylandi: @tomhardynészonja:

De nem csak vicces a pali, hanem hithű keresztény, ráadásul a homik meg nem igen keresztények, és neje is van aki nem alibi, szóval.. :P

szociál 2018.02.02. 06:21:18

@tomhardynészonja:

hercegnő leereszkedik a pórnép közé és x-faktort néz mint a prolik ? :)

Leylandi 2018.02.02. 07:11:14

@tomhardynészonja: ez olyan ,mint az aranymosás - egy köbméter anyagban alig pár gramm van. Iszonyú munka megtalálni. Mi rengeteget szoktunk hirdetni, hívtuk be őket futószalagon, beszéltem velük pár percet, aszt ha nem éreztem rajta, hogy megvan benne a "nagyonakaromazállást"-attitűd, és/vagy egyetlen, bármiféle nagyképű rezzenés volt a hangjában, mentem is ki. Akkor tudta a hr-es, hogy még kicsit beszélget vele, aztán teszi is a téka alsó fiókjába az önéletrajzát, a nemnyertek közé. Ha a hozzáállás megvolt (mert higgye el, az a leginkább szükséges feltétel, egyébként MINDENT meg lehet tanulni), onnan kezdtünk szakmázni még kicsit. PLUSZ, amit sokan elfelejtenek, UTÁNA is fontos nagyon figyelni őket ("lakva ismerni meg az embert"), és ami sok helyen nem szokott menni - mert hát ugye nehéz szembenézni és azt mondani, szevasz - de könyörtelenül ki kell baxni még próbaidő alatt, akivel nem elégedett az ember (legnagyobb bűn a kezelhetetlen, önfejű-akaratos, bomlasztó természetű ember, mert tanulni mindig lehet, de jellemben megváltozni soha), és nem félni kezdeni mindent elölről. És ami ugye még fontos: a jó munkaerőnek nagyon vigyázni a lelkivilágára. Mert sajnos nem igaz az a sokat hangoztatott érv vagy mentség, hogy "úgyiscsakapénzszámít", és ha máshol többet ígérnek, el fog menni. Nem! Az emberek nagy részének (nem a fizikai dolgozóknak) igenis a munkahelyi légkör a legfontosabb, és benne az emberséges vezető, a pénz mindig csak utána jön. Én is mentem el úgy, hogy hiába ígértek nagyot, mikor a fel(le)mondásomat beadtam, kétszerannyiért se maradtam volna, de bárhova elmentem volna (kis túlzással) feleannyiért is.
Szóval munkaerőt találni a mai világban: munka, munka, munka. Nem úgy, mint régen, amikor dúskálni lehetett bennük.

Leylandi 2018.02.02. 07:14:19

@szociál: hercegnő nem ereszkedik, ezt tudnod kell. Attól hercegnő...
Valószínű olvasott róla valahol.

Leylandi 2018.02.02. 07:21:34

@szociál: én nem mondtam, hogy homo. Inkább bi.
Hidd el, látszik rajta. Van pár tipikus bélyeg: a legárulkodóbb a kézmozdulatok meg a nyávogás együttese. Aki férfi létére így gesztikulál, lefele magához szorított felkar, felfele az alkar, meg kifordított tenyér, és affektál is hozzá, abban van egy-két kanyar.

Leylandi 2018.02.02. 07:25:04

@tomhardynészonja: humoros, de amúgy nemigen tudta, épp mi történik, vagy ő hol is van voltaképpen. Épp ilyen a tünetegyüttes, amikor egy viszonylag okos ember szétfüvezi magát.

szociál 2018.02.02. 09:28:33

@Leylandi:

De az a modell csávó aki izraelben lakik a girhes kutyájával meg a meleg barátjával az ennyire nem pakolgatja a kezeit, meg nem nyervog, mégis nála buzibb már nem lehet egy buzi.
Buzis jegyei vannak de sztem nem bi, róla még nem derült ki hogy répát szopik reggelire, akiről meg kiderült Alföldi, Kulka...ők meg nem titkolják.
Nem fog kámináutolni Robi.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2018.02.02. 09:42:37

@szociál: Kristóf a VIVA tv-nél volt,és már akkor volt benne valami gyanús

szociál 2018.02.02. 09:46:32

@PeniValdes:

Egy idő után te is gyanús lennél ha egy kommunában élnél ahol mindenki kúr mindenkivel.
River Phoenix is ezért lett biszex mert a szülei is az isten gyermekei szektában küldték keményen, nem csoda hogy szét drogozta az agyát.
Máig siratja Flea a RHCP basszerosa.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2018.02.02. 09:54:40

@szociál: tudtommal Magyarországon nem kommunában élt

Leylandi 2018.02.02. 10:46:04

@szociál: hát izé... ha annyira foglalkoztat ez a kérdés, könnyen kiderítheted... próbálj rámozdulni :-)
r-go.hu/

Leylandi 2018.02.02. 10:48:28

@Vámos.Miklós: nálam. Én adom ki Szoni könyveit. Üzcsizz.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2018.02.02. 22:04:17

@Leylandi: a probléma az előreléptetéseknél van

Leylandi 2018.02.02. 22:09:48

@PeniValdes: igen, direkt erre a célra csináltam egy ablakot. Szoni még befér rajta, meg a hasonló termetűek, de más nem. Meg kiférnek a könyvei.

Leylandi 2018.02.02. 22:11:45

@PeniValdes: ezt nagyon szépen mondtad!
Nem tudom ugyan, hogy mit jelenhet az a szó, hogy "előreléptetés", azt se, hogy mire írtad válaszul, de amúgy teccik :-)

theToky 2018.02.03. 13:48:53

Ez az "akarja a munkát" egy érdekes dolog. Mikor én "pályáztam" a mostani melóhelyemre, kérdezték, hogy
- És még hova adta be az önéletrajzát?
- Sehova.
- Ennyire szeretne hozzánk jönni dolgozni?
- Nem. Csak most végeztem egyetemen, egy barátom pedig most kezdett itt a cégnél, és beadta az önéletrajzomat. Nekem meg még nem volt időm körbenézni máshol. Ha nem jön össze, majd megyek máshova.
Azóta sem néztem körbe máshol, és dolgozom ott.

Leylandi 2018.02.03. 14:56:00

@theToky: az én tapasztalatom az, hogyha egy pályázó azzal a szent hittel jön a leendő munkaadóhoz, hogy ő tulajdonképpen szívességet tett azzal, hogy betette ebbe a koszlott, fostos aljú galambdúcba szentséges kis lábát, de tulképp ő ki is mehet, ha nem kér tőle az interjúztató már előre a kérdéseiért bocsánatot, akkor jobb nagyon finoman rábírni arra, hogy talán egy másik galambdúcot örvendeztessen meg azzal, hogy odaszáll a tetejére és rászarik. Köszönjükamegjelenéstértesítenifogjukviszlát.

Persze minden alól van kivétel, és rosszul induló kapcsolatok is lettek már később gyümölcsözők. Ezek az esetek azonban csak olyan 0,01%-ban fordulnak elő.
Te is ilyen kivétel lehettél.
Erre alapozni azonban egy munkaadónak nem lehet. Muszáj általánosítania, hogy aki már magáról bemutatkozóként - a legjobb benyomást igyekezvén nyújtva - is csak lusta, öntelt, lázító gecinek néz ki, az a legnagyobb valószínűséggel valóban egy lusta, öntelt, lázító geci.
Mégegyszer mondom, ettől még csinálhat munkaadó jó vásárt a látszat ellenére is, mint veled. Elvégre az ötöslottót is van, aki megnyeri. Csak józan cég a működését nem erre teszi fel.

PeniValdes · http://asikerutjain.blog.hu/ 2018.02.03. 15:17:31

@Leylandi: így van,ugyanez vonatkozik fordított esetre is

Leylandi 2018.02.03. 17:23:00

@PeniValdes: így van. Sokan elfelejtik, hogy a munkaerőpiac, az tulajdonképpen PIAC. Akkor jön létre üzlet, ha mindkét félnek megfelelő kompromisszumot sikerül találni.
A magyar munkaadók óriási tévedésben illetve lemaradásban vannak, nagyon nehezen tudnak megválni az aranykortól, amikor éhbérért ki lehetett zsigerelni a dolgozót azzal a fenyegetéssel, hogy "százan állnak a küszöbön, várva a helyedre". Rengeteg a változásra képtelen köcsög vezető, aki még mindig nem ébredt fel, pedig most épp keresleti piac van, meg kell az embert becsülni és fizetni.

A munkapiaci árak meghatározói, sőt diktálói, a globálhiénák (akikhez mindig a magyar munkaadók is igazodnak, olyan 80%-on) nem tudnak már akkora extraprofitot kaszálni azon, hogy párszáz kilométerrel keletebbre tizede bérért dolgoztatják a pénztárost addig, amíg be nem pisil a székében, és nagyon bízom benne, hogy a gyerekmunka se megy sokáig a hitvány apple-féle cégeknek, és Ázsia öntudatra ébred. Mivel politikai eszközökkel épp nem lehet a munkaerőt visszatartani, a világ pedig a közlekedés fejlődése eredményeképp "összement", szépen elmegy oda, ahol többet fizetnek. Kiderült, hogy a magyar éhbéreknél is tud mindenki többet fizetni, és mégse szakadt rá az ég a világgazdaságra. És persze tudna jóval többet is. És persze a húszéves hülyegyerek, aki itthon tette az agyát azon versenyezve, hogyan szabotálja el a munkaidő nagy részét orvosnál, meg a kerítést támasztva, Angliában valami csodálatos átalakulás folytán úgy mosogat meg polcotpakol a belét kihajtva többműszakban, hogy a saját anyja se tudna ráismerni. Mert van rendes fizetés, tehát tudnak cserébe rendesen követelni is.

Szóval a munkavállalás alku alapján jön létre, mindig a kereslet-kínálatot figyelembe véve, ezt tudomásul kell venni. Mindkét oldalon.
Szoniék takarítónője is azért engedheti meg magának, hogy megsértődjön, mert olyan körülmények közt és olyan kevésért dolgoztatják, hogy úgy van vele, ha kirúgják, még jót is tesznek vele, "csak a láncait veszítheti". Az ilyen pozícióban az ember hamar sértődőssé válik még a nézés miatt is, vagy más ürügyből. Tudat alatt egyenesen provokálja, hogy küldjék már el, adják meg az indítólökést...

tomhardynészonja 2018.02.04. 09:38:46

@Vámos.Miklós: DRÁGAMÜVÉSZUR HÁTÉN RALYOGÓM MAGÁT MÍCSÓDA MEKTIZTELTETÉS TOVÁBÁ NEHARAGÚGYÓN NEM TUD VALAMI KIS MUNKÁT A TÉVÉBE VAGY UJÁSÁGBA MAGA ANYI EMBERT ÍSMER BISZTOS VAN VALAMI KIS ÁLÁS IRLYON PRÍVIT HA TUD TÍZTELETEL EGY ÖRÖLT RALYONGOJA SZONJA

tomhardynészonja 2018.02.04. 09:42:24

@Leylandi: pontosan úgy van, ahogy írta. Amúgy az általunk hirdetetett állásokat ellenségemnek sem ajánlanám, és nem égetném magam vele ismerősök előtt:(

Leylandi 2018.02.08. 16:45:38

@PeniValdes: jó, hát igazából nem a tied, hanem Szonié...
Te csak nézegetheted. De nem túl feltűnően.